• Tekniskt underhåll pågår, tillfälliga störningar kan förekomma. Hoppas ni har överseende med detta. (15.09.2021 09:00:35)

Det kreves mer enn én puslebit for å se hele bildet!

16.08.2016

Hvor stor avkastning gir egentlig strukturerte plasseringer? Det er et spørsmål som ofte dukker opp. Det finnes imidlertid et raskt svar å gi, da statistikken snakker sitt eget tydelige språk. Siden Garantum gav ut sin første emisjon i 2005 har forfalte plasseringer gitt en gjennomsnittlig effektiv årlig avkastning på 8,3% og hele 71,3% av Garantum sine forfalte  plasseringer har gitt positiv avkastning.

Les mer om avkastning før strukturerte plasseringar i " EN GOD INVESTERING – 10 ÅRS AVKASTNING MED GARANTUMS STRUKTURERTE PLASSERINGER (PDF) >>

Reisen til god avkastning har dog vært langt i fra smertefri. Siden 2005 har børsen vært rammet av både uro og kriser som har påvirket finansmarkedene verden over. For eksempel fikk verden oppleve en av de største finanskrisene i historien i 2008, en eurokrise som startet i 2011 i etterdønninger av finanskrisen og nå uroen over Kina og landets økonomiske utvikling. Dette er hendelser som har preget det økonomiske klimaet verden over. Men turbulente tider skaper også muligheter for god avkastning gitt risikoen som er involvert. Det turbulente markedsklimaet har også gitt Garantum inspirasjon og idéer til mange av plasseringene som har blitt konstruert gjennom disse årene. Noen av de meste fremgangsrike plasseringene har blitt utviklet i tider med uro, nettopp fordi Garantum klarte å finne nye muligheter i de nye markedsforholdene. Den edle kunsten å velge rett plassering til rett tid.

Gjennomsnittlig effektiv årsavkastning per produkttypeDet kan ofte være vanskelig å få et perspektiv på framgang og resultat gjennom å se på en enkelt plassering eller et enkelt produktforfall. Aggregerer man isteden resultatene over tid blir svaret tydelig – Garantums strukturerte plasseringer har gjort det veldig bra. Siden starten har forfalte plasseringer hatt en gjennomsnittlig avkastning på 17,7% og en gjennomsnittlig effektiv årsavkastning på 8,3%. Andelen forfalte plasseringer som har gitt positiv avkastning er hele 71,3%, og plasseringene som har gitt negativ avkastning ligger på 20%, dog er det kun 3% av utfallene som har brutt risikobarrieren på sluttdagen, resterende 17% er tapt overkurs. Plasseringene som har gitt pluss/minus null i avkastning er 8,7%.

Gjennom å investere i noen av Garantums strukturerte plasseringer er sannsynligheten stor for at plasseringen kan forfalle med positiv avkastning. Hvilket er et resultat av vel gjennomtenkte plasseringer med gitte egenskaper som dermed kan fylle hver investor sin portefølje med slagkraft i alle markedsforhold.

Diagrammet inkluderer samtlige forfalte plasseringer som Garantum har utgitt siden starten 29. februar 2005 frem til 31. desember 2015. Totalt er det 536 plasseringer notert i SEK (eksklusive warranter og skreddersydde plasseringer). Avkastningen beregnes inkl. tidligere utbetalte kuponger/renter og ingen hensyn tas til gevinstsikring på veien. Historisk avkastning innebærer ingen garanti for fremtidig avkastning.

Vi bruker cookies, les mer her om hvordan det fungerer.

Jeg forstår.